Rianne Verhoeven

Rianne Verhoeven

Ik ben Rianne Verhoeven en ik ben als medisch pedicure, voetkundig adviseur, zorgschoenspecialist en registerpodoloog werkzaam in Centrum voor de voet.

Na een periode van 10 jaar als pedicure plus, heb ik in mei 2010 de opleiding tot medisch pedicure afgerond. Mijn interesse in de voet ging verder en ik besloot de opleiding registerpodologie te gaan volgen. In juli 2014 heb ik het diploma registerpodologie in ontvangst mogen nemen. Vervolgens heb ik in 2015 nog een verdere verdieping weten te realiseren en heb de diploma's zorgschoenspecialist en schoentechniek behaald.

Als registerpodoloog behandel ik voetgerelateerde aandoeningen in houding- en bewegingsapparaat. Patiƫnten met voet- en houdingsklachten van algemene aard en aandoeningen in verband met reuma, diabetes mellitus en perifere neuropathie behoren tot de doelgroep van mijn voetspecialisme.

Kinderen en voetgerelateerde problemen trekken in het bijzonder mijn aandacht. Ik heb gemerkt dat wij als registerpodoloog heel wat in de groei van het lichaam kunnen bijsturen. Het begeleiden van kinderen en de verbazing op de gezichten van de ouders als een behaald resultaat al direct zichtbaar is, is geweldig om te zien. Ook hierin is samenwerken met andere disciplines in de zorg van groot belang en dit kan bewerkstelligd worden door een multidisciplinaire benadering, de patiƫnt staat hierin centraal.

Als ondersteuning van het onderzoek en het fabriceren van een eventuele correctiezool hebben wij gekozen voor het intellisole CAD-CAM systeem. CAD staat voor het ontwerpen met de computer, CAM voor de uitvoering door een machine die door de computer wordt aangestuurd. Dit systeem heeft als groot voordeel dat een goed corrigerende zool wordt gedocumenteerd en dus ook exact te dupliceren is.