Podologie

Centrum voor de voet, vakgebied registerpodologie

Heeft u voetklachten? Last van uw knieën, heup of rug? Deze problemen komen vaak voort uit een verkeerde stand of het niet goed functioneren van uw voeten. Een bezoek aan uw registerpodoloog kan u helpen voetgerelateerde klachten op te lossen.

Als registerpodoloog hebben we diverse oplossingen om uw voetproblemen aan te pakken. Denk hierbij aan het vervaardigen van een orthese, een tapebandage, een medical taping of een corrigerende inlays dan wel een steunzool (correctiezool). Een aangemeten correctiezool kan 50% van de klachten wegnemen, de andere 50% zit in de keuze van de juiste schoen. Het is dan ook van groot belang om u als patiënten hierin van goed advies te voorzien.

Een Registerpodoloog is een erkende paramedische voetspecialist, welke door vrijwel alle zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed wordt vanuit het aanvullende pakket.

Vanaf de leeftijd van 8 jaar heeft u geen verwijzing nodig voor deze zorg.

Registerpodologen zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister van Stichting LOOP. De Registerpodoloog behandelt naast specifieke voet- en enkelklachten ook de rest van de houding en het bewegingsapparaat in relatie tot de voet. Daarnaast heeft de Registerpodoloog specialistische kennis van (risico's bij) de kindervoet in de groei.

Veel voorkomende klachten
U kunt bij podoloog terecht voor klachten die voortkomen uit uw voeten. Door een afwijkende voetstand kunnen (pijn) klachten ontstaan in de voeten of elders in het lichaam. Veel voorkomende klachten zijn onder andere: hielspoor, aandoeningen aan de voorvoet en/of tenen, moeheid in voeten, tintelingen, of zenuwpijnen.

Schoen en zool behoren een eenheid te vormen met de voet, vandaar dat ik mezelf naast Registerpodoloog ook heb gespecialiseerd als zorgschoenspecialist.